Jenny en Andre Dierick - Referentie duivenproducten De Reiger
Eric Vitel | Referentie De Reiger

Over Jenny & Andre Dierick

Jenny Speelt al enkele jaren met succes met de producten van de Reiger. Als halve fond liefhebber legt ze wekelijks het vuur aan de schenen van elke halve-fond liefhebber in West-Vlaanderen.  Haar constante prestaties van de laatste jaren zijn daar het bewijs van. Jenny speelt onder de naam André & Jenny Dierick in Rumbeke.

Haar hokbestand bestaat uit +/-30 weduwnaars en jaarlijs start ze het seizoen met een 60-tal jonge duiven. Daarvan komen er zo jaarlijks +/- 14 à 15 jaarlingen die in functie van hun afstamming en constante prestaties het vliegteam vervolledigen.

Het spel en voedersysteem:

Rond eind november wordt gekoppeld voor winterkweek (kwekers en weduwnaars). Eénmaal de duivers opnieuw naar hun duivin “kijken” worden alle weduwnaars gescheiden.
In februari wordt geënt tegen paramyxo (zowel oude als vroege jongen).
Begin maart worden de weduwnaars gekoppeld en 5 dagen te broeden, daarna gaan ze op totaal weduwschap. Ondertussen wordt er licht gevoederd.
Eénmaal de weersomstandigheden het toelaten begint men de duiven op te dragen.
De eerste vlucht is Arras, maar er wordt pas gestart bij mooi weer. Vóór de start is er nog een 6-daagse kuur met Tricho-Plus op het voeder met Basis Mix De Reiger.

Iedere week 1 dag Elixier De Reiger, verder regelmatig Amifortis / Pural+ en Energol van De Reiger. Bij thuiskomst Herbisan + Pural+ en/of Amifortis indien de vlucht of thuiskomst moeilijk was. Bij jonge duiven wordt hetzelfde systeem toegepast. Zij worden verduisterd vanaf begin maart tot einde mei. Steeds lichte voeding en vanaf de halve fondvluchten wordt gespeeld op het systeem van de schuifdeur.

Dagelijks trainen de duiven 1 h tot 1h10 minuten per dag. Als dagelijkse voeding gebruikt Jenny Sport Galaxy light van de firma Beyers en Rui aan de duivinnen en kwekers. Bij thuiskomst wordt Pural+ met Herbisan gegeven 1 à 2 dagen per week en indien nodig een koffielepel Amifortis De Reiger.

Voor de vlucht in functie van de afstand adviseert Dierenarts Nathalie Vermander graag 2 dagen Elixir omdat daar heel wat vitaminen inzitten en de form van de duiven ten goede komt + Amifortis De Reiger. Afhankelijk van de afstand kiest Jenny voor een koffielepel tot een soeplepel Amifortis voor de vlucht. 

Duivinnen worden bij Jenny niet gespeeld. De Beste duivinnen gaan naar het kweekhok en daarin volgt ze het advies op Hartslag Conditie en vorm die ze destijds verkreeg van Dr en duivenkeurder Paul Lemahieu.

Beschikbaar

Beschikbaar

Bloedlijnen:

Op het kweekhok stammen de meeste duiven uit haar beste duiven van eigen bloedlijnen Momenteel veel nazaten van hun Provinciale asduif “TOM” en sublieme crackduif afkomstig uit :

“Blauwke 15”: 3007015/97 met de “Oosterlinck-duivin” 3106095/02 (aangekocht bij A & R Oosterlinck, zij is van moederszijde uit de lijn van de “Sultan”).
“Het Blauwke 15” is vader van “Tom” was op zijn beurt eveneens een schitterende snelheids- en halve fondvlieger. Op zijn beurt afkomstig uit “Jonge Stier” 3315901/96 via Eric Vermander (uit diens “Stier-soort”) met de “3227773/95 ( duivin uit de “Blauwe Sultan” x “’t Geschelpt E. Vermander”).
Aanvullend vinden we in de afstamming duivin “Lucy” Stamduivin op het kweekhok uit de bloedlijnen van Luc Christiaans / Lucas x Connie van Luc Van Houcke – Oedelem. Verder lukt Jenny goed met de bloedlijenen van de “Romario” lijn en “oude Stier lijn” Vermander. Verder wordt het kweekteam versterkt met afstammelingen / broers / zusters van 6 x 1° provinciale winnaars in 2018.
Voor het koppelen wordt er altijd een 6 daagse kuur met “Tricho-Plus” toegepast en daarop wordt in het voer Basis Mix met Energol gegeven. Zo start men de kweek optimaal.

Resultaten

Hall OF Fame André & Jenny Dierick 2015 – 2020
2020
6° Prov ACE KBDB
2019
Champion Middle distance in the Club
Old – Yearlings – youngbirds – General champion Middle distance
Provincial Middle distance champion with 1 – 2 and 3
1° place in the old birds
2° Place in the yearlings
6° Prov ACE KBDB
8° Prov Ace KBDB
10° Nat champion KBDB Middle Distance with 1 & 2
2018
Champion Middle distance in the Club
Yearlings – youngbirds – General champion Middle distance
EMPEROR on Middle Distance (3 years champion in a row)
Provincial Middle distance champion with 1 – 2 and 3
1° Prov allround champion yearlings
3° Prov allround champion old birds
3° in Zone 2 with Old birds
1° in Zone 2 with yearlings
6 Provincial victories in 2018
1° Prov ACE KBDB
3° Prov Ace KBDB
7° Prov Ace KBDB
2017
Champion Middle distance in the Club
Old – Yearlings – youngbirds – General champion Middle distance
Provincial Middle distance champion with 1 – 2 and 3
3 ° Prov allround champion old birds
3° in Zone2 with Old birds
5° in Zone2 ace Yearlings
2016
Champion Middle distance in the Club
Yearlings – youngbirds – General champion Middle distance
Provincial Middle distance champion with 1 – 2 and 3
13° Prov ace old birds
5° Prov Ace yearlings
10° Prov Ace Youngbirds

 

Wat een Historie van Jenny & Andre Dierick Rumbeke :
In de 80-er en tot halverwege de 90-er jaren speelden zij op Clermont – Dourdan – Orléans …de concurrentie op een hoopje. Overwinningen, kettingreeksen aan topprijzen en provinciale asduiven waren er het merk van het huis. Zo behaalden zij in die periode volgende provinciale asduiftitels:
– in ’84: met de “Schicht”
– in ’87 : met de “Sultan” (later een uitzonderlijke overerver)
– in ’90 : met “den As” – in ’92 : met de “Straaloge”
– in ’93 : met de “Provinciaal” (op snelheid)
– in ’95: met de “Provinciaal” (op halve fond)

Bij deze spreken we dan nog niet over de vele dichte ereplaatsen die zij in de provinciale asduifcompetitie behaalden ! Het was ook de periode waarbij bepaalde Dierick-duiven een begrip vormden in de streek… echte cracks als de “Van Impe”, de “Bijter”, de “Schicht”, de “Sultan”spraken tot éénieders verbeelding ! Het waren niet alleen stuk voor stuk grote kampioenenduiven maar eveneens uitzonderlijke overervers die de “kroon” van deze topkolonie hoog hielden via hun afstammelingen. Niet alleen op eigen hok zorgden deze uitzonderlijke vlieg- en kweekduiven voor excellente nakomelingen, ook op andere hokken werd met de Dierick-duiven bijzonder succesvol gespeeld. Vooral de lijn van de wondere “Sultan” is op meerdere kolonies “the top of the bill” geworden.
2005 ! Ten huize A & J Dierick worden 12 x 1ste gewonnen
2006 ! Ten huize A & J Dierick worden 13 x 1ste gewonnen

In 2007 :

1° prov asduif KBDB W-Vl. halve fond oude
3° prov asduif KBDB W-Vl. halve fond jaarlingen
1° nat. kampioen Vanrobaeys “Melker Duivenkrant”: H.F. oude + jaarse
1° kamp. West-Vlaanderen “Duivenkrant”
11° asduif H.F. nationaal “Duivenkrant”
1° asduif oude Brugse Kamp. Beide Vlaanderen ( + nog 2 andere onderscheidingen)
12° asduif jaarlingen Brugse Kamp. Beide Vlaanderen ( + nog 3 andere onderscheidingen)
1° Alg. Kampioen “Elk het zijne” Moorslede ( + 2e kamp oude H.F. en 2e kamp jongen H.F.)
– 19 x 1e  …

Het spreekwoord: ” Dierick kwam, zag en won” lijkt weer “in” te zijn , juist zoals het was in de 80-er en 90-er jaren.