Aurélien Rollet, De laatste duivenliefhebber van Saint-Aubert
Zijn grootvader en overgrootvader waren duivenliefhebbers, dus was het voor Aurélien Rollet bijna normaal om de familie traditie verder te zetten, ook al had zijn vader de duivensport verlaten. Sinds 2001 heeft Aurélien dus “de liefde” van zijn voorouders herontdekt in zijn passie voor duiven.
Nog enkele maanden”, vertrouwt Aurélien me toe, “vanaf dan zullen mijn 200 duiven op het huis van mijn vader verblijven, maar ik ben bezig met het opzetten van een duiventil in Rieux en mijn duiven zullen me daar komen vergezellen. Een verhuizing is mogelijk wanneer de duiventil (hij heeft er momenteel vier) verbouwd zijn”, voegt hij eraan toe.
Aurelien vertelt over zijn belangstelling voor de duivensport, die veel van zijn tijd in beslag neemt. Gelukkig heeft hij door zijn baan in de zuivelfabriek van Awoingt tijd om zijn duiven te verzorgen met de hulp van zijn vader Didier.

Welke producten van De Reiger worden gebruikt?

Aurelien Rollet waakt over de kwaliteit van zijn vliegduiven door de beste van de 100 jongen die jaarlijks geboren worden te selecteren. Hij staat ook in contact met Belgische duivenliefhebbers, specialisten, en heeft twee eieren aangekocht bij het Demaret-Maréchal. Deze duif, Greg genaamd, heeft hem de laatste tijd veel voldoening geschonken, want hij won de eerste federale wedstrijd van de regio Nord-Pas-de-Calais op Argenton-sur-Creuse (van 7234 duiven) na een vlucht van 425 km en na goede prestaties in Auxerre (110e/854) en Sourdun (18e/453). Aurélien gebruikt kwaliteitsproducten van de Reiger voor de verzorging en de prestaties te verbeteren. Bij thuiskomst hebben ze altijd Herbisan en Pural om het herstel te bevorderen en een goede darmflora te ondersteunen.
Nu is Aurélien Rollet de enige duivenliefhebber in Saint-Aubert en hij betreurt het langzame verdwijnen van de plaatselijke duivenliefhebbers die geen opvolgers hebben gevonden. Hij korft zijn duiven nu in de duivenclub van “La Protectrice” in Naves.
Bij elke wedstrijd kijken Aurélien en zijn vader vol ongeduld uit naar de terugkeer van hun beschermelingen, de elektronische constateur staat klaar om de finishes te registreren. Als de passie je in zijn greep heeft…
Goede voortzetting Aurélien met de duiven en dank u voor het vertrouwen in DE REIGER

 

Beschikbaar