Over ons


De Reiger: goed voor ruim 70 jaar ervaring

De naam De Reiger kent zijn oorsprong in het gehucht De Reiger in Ichtegem, nabij Gistel. Daar was de apotheek van de heer Cremers gevestigd, waar onze onderneming De Reiger in 1947 het levenslicht zag.

Terwijl er in de jaren 1970 een opsplitsing gebeurde tussen de apotheek in Gistel en apotheek Botterman in Gentbrugge, bleven we in Ichtegem-Gistel steeds voortwerken met de gekende Elixier De Reiger.

Zoon Paul Cremers ging nadien verder met de ontwikkeling van de producten van De Reiger in Dendermonde. Voor de familie Cremers het bedrijf uit handen gaf in 2017, werd de productie al vijf jaar lang uitgevoerd door industriële apothekers in ons land. Voor Paul en Lut Cremers was de tijd rijp om met pensioen te gaan, de huidige zaakvoerder Guillaume Vanneste nam daarop hun levenswerk over.

Kwalitatieve producten voor de duivensport

De Reiger wil duurzaam en professioneel werken om het niveau nog verder op te krikken. De producten genieten dan ook al jarenlang een uitstekende reputatie bij veel duivenliefhebbers.

Nadat het product de voorbije jaren wat minder in de markt werd gezet, willen we De Reiger opnieuw in al zijn glorie uitspelen. Het is dan ook de bedoeling om op termijn niet alleen in België, maar ook in Europa en verder dé autoriteit te worden in kwalitatieve producten voor de duivensport. We willen het vertrouwen van alle duivenliefhebbers genieten én verdienen.

Dat u met de producten van De Reiger in staat bent tot topprestaties, staat bovendien vast. Zo is Joël Verschoot uit Ingelmunster bijvoorbeeld een trotse klant. Hij verkocht in 2019 zijn kampioen Armando voor ruim 1,2 miljoen euro en heeft daarnaast nog heel wat toppers in huis zoals de 1°Nationaal Valence in 2022. Ook andere gerenommeerde liefhebbers kiezen voor De Reiger, enkele van hen vindt u bij de referenties.

 

De Reiger - duivenproducten

Werken met natuurlijke ingrediënten

Met natuurlijke ingrediënten willen we bij De Reiger de weerstand van de duiven stimuleren. Onze voedingssupplementen moeten dus goed zijn voor de gezondheid van de duif en de fysieke inspanningen gedurende het volledige jaar ondersteunen.

In totaal bestaat het gamma uit 9 producten, 4 in poedervorm en 5 in vloeibare vorm. Zowel voor duiven die getraind worden op snelheid als duiven die klaargestoomd worden voor lange afstanden hebben we de gepaste producten in de aanbieding. Op de website vindt u zelfs schema’s op maat van de verschillende afstanden.